Sportveldverlichting

Bij het ontwerpen van sportveldverlichting is het belangrijk om rekening te houden met zowel de sporters, de eigenaar/beheerder als de omwonenden. Daarnaast is het van belang om het juiste verlichtingsniveau te bepalen aan de hand van de wensen en eisen van de klant en gebaseerd op de Europese norm NEN-EN 12193 voor sportveldverlichting. Tevens houden wij rekening met het zoveel mogelijk beperken van lichthinder volgens de richtlijnen van de NSVV. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is het bieden van een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Tegenwoordig wordt steeds meer LED-verlichting toegepast op sportvelden. Helaas worden er de laatste tijd sportvelden verlicht met LED armaturen die daarvoor niet geschikt zijn. Het gevolg is vaak ongelijkmatige verlichting van het sportveld, te lage verlichtingssterkte (niet volgens de norm) verblinding van de spelers en lichthinder voor de omwonenden. Wij maken uitsluitend gebruik van LED armaturen die speciaal voor het verlichten van sportvelden ontworpen zijn.

LED-verlichting is met name geschikt voor het verlichten van sportvelden die intensief worden gebruikt, denk hierbij vooral aan kunstgrasvelden en all weather tennisbanen. Helaas wordt er te vaak alleen gekeken naar de besparing in vermogen (kilowatt), terwijl de uiteindelijke besparing bepaald wordt door het vermogen maal het aantal branduren (kilowattuur). Behalve energie-besparing biedt LED-verlichting besparingsmogelijkheden op het gebied van stroomaansluiting (vastrecht) en onderhoud.

Ondanks subsidies op LED-verlichting is de aanschaf van LED nog steeds aanzienlijk duurder dan van conventionele verlichting. Wij adviseren u graag wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Uiteraard zorgt goed onderhoud voor het behoud van de installatie. Hiertoe biedt Aerolux een aantal onderhoudscontracten aan die op uw wensen zijn afgestemd.