eX-Verlichting

ATEX-GECERTIFICEERDE EX-VERLICHTING

ATEX-gecertificeerde eX-verlichting is ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen, geschikt voor eX-zones 1, 2, 21 en 22. Deze schijnwerpers maken gebruik van geavanceerde LED-technologie, wat zorgt voor een hoge lichtopbrengst, efficiënt energieverbruik en een lange levensduur. Hun robuuste constructie, bestand tegen extreme omstandigheden en schokken, garandeert duurzaamheid en betrouwbaarheid. Deze eigenschappen maken de schijnwerpers ideaal voor industriële toepassingen zoals olie- en gasraffinaderijen, chemische fabrieken, offshore installaties en graansilo’s.

De verlichting voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsnormen dankzij de ATEX-certificering, wat gebruikers verzekert van een veilige werking in gevaarlijke omgevingen. Door te voldoen aan strenge veiligheids- en prestatie-eisen, bieden deze schijnwerpers een betrouwbare en efficiënte verlichtingsoplossing, die niet alleen operationele kosten verlaagt, maar ook de milieubelasting vermindert. Hiermee bieden ze een optimale balans tussen veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid voor de meest veeleisende industriële toepassingen.

Welke zones kan Aerolux verlichten? 

Gasexplosiegevaar

  • Zone 1: Een omgeving waar tijdens normaal bedrijf waarschijnlijk af en toe een explosief gasmengsel kan voorkomen.
  • Zone 2: Een omgeving waar tijdens normaal bedrijf waarschijnlijk geen explosief gasmengsel zal voorkomen, en als dit toch gebeurt, dan slechts kortstondig.

Stofexplosiegevaar

  • Zone 21: Een omgeving waar tijdens normaal bedrijf waarschijnlijk af en toe een wolk van brandbaar stof in de lucht aanwezig kan zijn.
  • Zone 22: Een omgeving waar tijdens normaal bedrijf waarschijnlijk geen wolk van brandbaar stof in de lucht aanwezig zal zijn, en als dit toch gebeurt, dan slechts kortstondig.

Veilig en veelzijdig

De ATEX-gecertificeerde eX-verlichting biedt een uitgebreid scala aan toepassingen, geschikt voor eX-zones 1, 2, 21 en 22, waar brandbare gassen, dampen, nevels of stof aanwezig kunnen zijn. Met robuuste en veelzijdige schijnwerpers, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, garandeert het assortiment betrouwbaarheid in diverse omgevingen, zelfs bij extreme temperaturen van -60°C tot +60°C. De LED-technologie zorgt voor efficiëntie, lange levensduur en onderhoudsarm gebruik.

Het productaanbod omvat verschillende varianten van schijnwerpers met variërende lichtsterktes, behuizingsmaterialen zoals roestvrij staal of zeewaterbestendig RVS 316L, en diverse stralingshoeken. Voor verschillende toepassingen en gebruikersbehoeften worden beschermingstypen zoals eX nR en eX ec aangeboden, waardoor aan specifieke veiligheidseisen kan worden voldaan.

Heeft u vragen?