Diensten

Onderhoud

Aerolux verricht op vakkundige wijze onderhoud aan lichtinstallaties. Wij zijn door TÜV Nederland QA gecertificeerd voor een kwaliteitssysteem conform NEN-EN ISO 9001:2015 en voor het realisreen van veiligheidsbeheersing conform de richtlijnen VCA* (2008/05).

Periodiek onderhoud aan de lichtinstallatie verhoogt de kwaliteit van de lichtinstallatie en minimaliseert de kosten. Bovendien verlengt het de levensduur van de lichtinstallatie. Aerolux heeft hiervoor speciale onderhoudscontracten ontwikkeld.

Aerolux staat voor betrouwbaar, adequaat en veilig uitgevoerde werkzaamheden, waarbij tevens een snel herstel van onverwachte storingen gegarandeerd wordt. Onderhoud vergt aandacht van gespecialiseerde vakmensen. Aerolux werkt altijd samen met lokale elektro-installateurs, zodat ook een eventuele elektrische storing snel wordt verholpen.

Conform het Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 7.23c is men per 15-7-2006 verplicht om bij onderhoudswerkzaamheden aan lichtmasten een permanente valbeveiliging te gebruiken. Deze valbeveiliging, in de vorm van een veiligheidslijn, dient te voldoen aan NEN-ISO 10333-4. Om deze reden bieden wij standaard een RVS-veiligheidslijn aan.

Belangrijkste voordelen onderhoudscontracten

  • Geen extra kosten voor de verlichting in het lopende begrotingsjaar.
  • Snel herstel van storingen, gegarandeerd binnen 2 werkdagen (meestal de volgende dag al).
  • Bij bestuurswisselingen binnen de vereniging is de continuïteit van het onderhoud gewaarborgd.
  • Aanzienlijke verlenging van de technische levensduur van de installatie.
  • Uw installatie is continu in optimale staat.
  • Nauwkeurig inzicht in de jaarlijkse kosten van de verlichting gedurende de contract periode.

Componenten

Aerolux levert uit voorraad een groot aantal componenten voor verlichtingssystemen. De meest gangbare gasontladingslampen, voorschakelapparaten, ontstekers en condensatoren zijn door ons uit voorraad leverbaar.

 

Renovatie

Masten hebben over het algemeen een langere levensduur dan armaturen. Bovendien is de techniek van schijnwerpers en lampen de laatste tijd sterk verbeterd. Om deze reden is het aan te raden om oude schijnwerpers te vervangen voor moderne LED armaturen. Hiermee kan een energiebesparing van 40 tot 50% worden bereikt. Verdere besparing is mogelijk door te dimmen en/of slim te schakelen.

Onze monteurs voeren alle werkzaamheden op veilige en professionele wijze uit, meestal met behulp van onze eigen hoogwerker.

Plaatsen van masten

Aerolux plaatst op vakkundige en efficiënte wijze lichtmasten op elk terrein.

Voor het plaatsen van de masten heeft Aerolux een unieke plaatsingsmachine ontwikkeld waardoor op elk terrein vakkundig lichtmasten geplaatst kunnen worden.

Bij grote projecten zoals stadions worden de masten geplaatst met behulp van een kraan.